07 maart, 2018

Ronald Morien: van sleutelaar naar wereldbedrijf

Nieuws
Leo Mennema
Service & support
Bel Leo Mail Leo

Fietswrakken, afgeschreven surfplanken of zwaar beschadigde auto’s; waar anderen schroot zagen, zag Ronald Morien kansen. Zijn grote passie voor het sleutelen aan fietsen, motoren en auto’s bracht hem ertoe een eigen bedrijf op te richten, gespecialiseerd in auto-onderdelen en alles daaromheen. Twintig jaar lang stak hij hier hart en ziel in. Zijn nalatenschap is een bloeiend bedrijf, dat zowel nationaal als internationaal geliefd is en tot op de dag van vandaag blijft groeien.

Van niets naar iets

Ronald Morien sleutelde al van jongs af aan aan fietsen en motoren. In de puberteit ruilde hij die in voor brommers, waarna de stap naar auto’s snel gemaakt was. Van niets iets maken, dat kon Morien als geen ander. Al op jonge leeftijd demonteerde hij in zijn geboortestad Delft oude fietsen. Van alle onderdelen maakte hij daarna één goede fiets. Na zijn opleiding aan de LTS stapte hij de autowereld binnen. Na ervaring opgedaan te hebben bij verschillende autobedrijven, werkte hij acht jaar lang in het autobedrijf van zijn broer Nico Morien in Friesland. Eén dag per week werkte hij aan zijn eigen bedrijf: een handel in auto’s en auto-onderdelen.

Synoniem voor service

De handel liep goed en in 1996 Ronald Morien besloot voor zichzelf te beginnen in het Friese Wieuwerd: hij nam een kwakkelend autosloopbedrijf over waar hij van zijn handelstalent zijn vak maakte. Hij onderscheidde zich vanaf het begin door de focus op service: onderdelen waren altijd op voorraad en de levering was snel. Autobedrijven konden bij Ronald Morien altijd terecht voor technische ondersteuning. En als het nodig was, werden auto’s voor reparatie door heel Nederland opgehaald en teruggebracht. Al snel klopte ook de rest van de wereld aan voor auto-onderdelen en grote partijenhandel. De kroon op zijn werk.

De toekomst van Ronald Morien

Precies twintig jaar na zijn vestiging in Wieuwerd, liet Ronald Morien in 2016 zelf het leven los. Een enorme schok voor zijn omgeving. Op zijn nadrukkelijke wens werd zijn levenswerk voortgezet door zijn rechterhand Rudolf de Beer. Ook onder hen blijft het bedrijf groeien. Lease-bedrijven, verzekeringsmaatschappijen, garages en particulieren blijven terugkomen vanwege de goede service, topgaranties, ervaring en kennis. Met de pijlers van Morien nog altijd hoog in het vaandel – service, transparantie en hard werken – is het bedrijf klaar voor de toekomst.

Nieuws

Meer weten over dit onderwerp?

Leo Mennema
Service & support
Bel Leo Mail Leo

Deel deze pagina