27 februari, 2018

Geef aluminium auto-onderdeel een tweede leven door het te lassen

Expert aan het woord
Leo Mennema
Service & support
Bel Leo Mail Leo

Automotive Ronald Morien is specialist in het lassen van aluminium auto-onderdelen. Door aluminium auto-onderdelen te laten lassen, kunt u voor minder geld dan de prijs van nieuwe onderdelen jonge leaseauto’s door hun leasetermijn heen helpen en klassieke auto’s rijdend houden.

Veel auto-onderdelen zoals bijvoorbeeld cilinderkopen, motorblokken, carterpannen, inlaatspruitstukken, versnellingsbakken, radiators, subframes, draagarmen, velgen en versterkingen in de bumper zijn gemaakt van aluminium. Autofabrikanten gebruiken aluminium omdat het lichter is dan staal en niet roest. Aluminium voert ook hitte goed af, waardoor het bijdraagt aan het koelen van bijvoorbeeld automotoren.

Specialist in lassen van aluminium

De las moet worden afgeschermd van de buitenlucht zodat tijdens het lassen geen oxide-laag op de oppervlakte kan ontstaan. Hoewel aluminium bij een lagere temperatuur smelt dan staal, maar omdat aluminium de hitte ook sneller afvoert, moet de hitte geconcentreerd naar de lasnaad getransporteerd worden. Om aluminium goed te lassen is speciale lasapparatuur en gas nodig en de lasser moet getraind zijn en ervaring hebben.
Voordat aluminium gelast kan worden, moet het lasoppervlak volledig schoon zijn. Vuil zoals olieresten bemoeilijkt het lassen en de las zal minder sterk zijn. Daarnaast moeten bepaalde onderdelen zoals cartepannen vóór het lassen op een vlakke plaat opgespannen worden om te voorkomen dat de pan krom trekt en niet goed meer onder het motorblok past. Aluminium lassers moeten tevens continue bijgeschoold worden.
Wilt u meer informatie over het lassen van aluminium auto-onderdelen hebben? Neem dan contact met ons op.

Expert aan het woord

Meer weten over dit onderwerp?

Leo Mennema
Service & support
Bel Leo Mail Leo

Deel deze pagina