Geplaatst op 15 mei 2017

Volkswagen Transporter T6 2.0-liter met DQ500 DSG heeft geen aandrijving meer

Onderdelenleverancier en revisiebedrijf Automotive Ronald Morien, signaleert een stijgende vraag naar DQ500 DSG ruil-versnellingsbakken en aandrijfassen voor de Volkswagen Transporter T5 2.0-liter diesel vanaf 2010 tot heden met motorcodes CAA, CFC en CCH.

Spiebanen in differentieel versleten

De reden voor het aandrijfprobleem zit in het differentieel van de DQ500 automatische DSG versnellingsbak met dubbele koppeling. Door een combinatie van zware belasting en materiaaleigenschappen, slijten de spiebanen (vertanding) in het differentieel op de plaats waar de aandrijfas gemonteerd is.

Na verloop van tijd zijn de spiebanen dusdanig versleten, dat er geen aandrijving meer mogelijk is. Omdat de spiebanen in het differentieel kapot zijn, beschadigen ook de spiebanen van de aandrijfassen.

Tips voor het monteren van aandrijfassen

-   Smeer de spiebanen van de nieuwe aandrijfassen voor montage in met waterbestendig vet.
-   Controleer voor montage van een nieuwe aandrijfas eerst goed of de spiebanen in het differentieel     van de DQ500 DSG versnellingsbak niet beschadigd zijn

Automotive Ronald Morien levert nieuwe en gebruikte DQ500 DSG ruil-versnellingsbakken. Op de versnellingsbakken zit een jaar garantie zonder kilometerbeperking inclusief in- en uitbouw.
Schrijf je in...
Ontvang de laatste trends, updates
en aanbiedingen!
Mis niks! Schrijf je in op onze nieuwsbrief.
loadingLoading...
To Top