Geplaatst op 04 juli 2017

Ford Transit en Tourneo 2.2- en 2.4-liter TDCi aandrijving valt weg

Regelmatig krijgen we bij Automotive Ronald Morien vragen over de Ford Transit en Tourneo 2.2-liter en 2.4-liter TDCi waarvan de aandrijving van de versnellingsbak met code CC1R7002 (voorwielaandrijving) wegvalt.

De oorzaak van het fenomeen is het vaste vijfde versnelling tandwiel op de price-as. Het tandwiel is tijdens de productie van de versnellingsbak op de price-as geperst en vervolgens met een dunne las als extra versteviging aan de as gehecht.

Door een combinatie van materiaalgebruik en hoge belasting door zware belading, blijkt na verloop van tijd dat de materiaalkeuze, perspassing en las niet perfect waren. De lasnaad scheurt, het tandwiel gaat wrikken en uiteindelijk afzonderlijk van de as draaien waarna de aandrijving wegvalt.

De lasnaad scheurt, het tandwiel gaat wrikken en afzonderlijk van de as draaien

Omdat het stukgaan van de versnellingsbak afhankelijk is van veel factoren, is er geen kilometerstand indicatie beschikbaar.
Automotive Ronald Morien demonteert de complete versnellingsbak en reinigt alle onderdelen inclusief het versnellingsbakhuis. De price-as inclusief het vijfde versnelling tandwiel worden vervangen door een nieuw en sterker exemplaar. Tegelijkertijd worden alle andere onderdelen in de versnellingsbak gecontroleerd en indien nodig vervangen.
Automotive Ronald Morien levert de gereviseerde versnellingsbakken uit voorraad met één jaar garantie op de bak en dé- en montage zonder kilometerbeperking.
Schrijf je in...
Ontvang de laatste trends, updates
en aanbiedingen!
Mis niks! Schrijf je in op onze nieuwsbrief.
loadingLoading...
To Top